header themas

Inhoudelijke thema's

De inhoud van natuur- en milieueducatie kan zeer divers zijn. Soms staan natuurbeleving en verwondering centraal. Soms gaat het over een specifiek onderwerp gekoppeld aan een bepaalde plek, bijvoorbeeld een nationaal park of de duinen. Ook zien we door de tijd heen een ontwikkeling in de thema’s die aan bod komen. Steeds meer worden onderwerpen ontleend aan actuele vraagstukken, zoals de energietransitie, duurzame voedselproductie of circulaire economie. Tenslotte is de inhoud van NME afhankelijk van de doelstelling en doelgroep.

Over veel van deze onderwerpen zijn in de loop van de jaren interessante stukken geschreven. Documenten die ook nu nog zeer inspirerend kunnen zijn bij de aanpak van een bepaald onderwerp.

Via het onderstaande menu lees je meer over de verschillende inhouden van NME. Er kunnen veel meer inhoudelijke onderwerpen worden beschreven, zoals Sustainable Development Goals, energie en klimaat, of natuur en landschap. Heb je voorstellen en/of wil je zelf een toelichting schrijven? Laat het ons weten.

Meer weten?