Logo Alliantie SchooltuinenDe Alliantie Schooltuinen zet zich in om elk kind in de basisschooltijd toegang te geven tot een schooltuin. In de schooltuin leren kinderen zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groenten en bloemen. Kinderen komen er samen met de natuur tot bloei. Schooltuinieren legt een basis voor een gezonde smaak, een duurzame toekomst en laat kinderen hun natuurtalent ontwikkelen.

De Alliantie Schooltuinen is een groeiende beweging van schooltuinenthousiastelingen. We verzamelen en delen informatie en inspiratie, ontsluiten een netwerk van experts en zorgen voor meer bewustzijn over de waarde en het effect van schooltuinieren. De Alliantie Schooltuinen is opgericht door IVN Natuureducatie, Vereniging GDO (netwerk van NME-centra), Adviesbureau Beleef&Weet en ondernemers Simon Groot (East-West Seed) en Rob Baan (Koppert Cress).
Meer info over de Alliantie: www.alliantieschooltuinen.nl

Week van de Schooltuin

schooltuinenWeek van de Schooltuin: record aantal zaadjes zaaien!
'Samen zaaien, samen groeien' is het motto van de Week van de Schooltuin van 22 tot en met 26 mei 2023. Dan zetten we met elkaar in het hele land de schijnwerpers op de schooltuin. In die week gaan we namelijk samen met zoveel mogelijk scholen een record aantal zaadjes zaaien en gezaaide zaadjes uitplanten! Doe ook mee!  Om het makkelijk te maken, ontvang je na aanmelding:

  • een gratis lesbrief voor de zaaiactiviteit en kun je meedoen aan de winactie: 'Samen zaaien',
  • een gratis communicatie-toolkit om jouw schooltuin/zaai-activiteit in het zonnetje te zetten,
  • een speciale (tijdelijke) nieuwsbrief.
  • en je krijgt toegang tot de prachtige film: De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond.

Ook als je (nog) geen schooltuin hebt kun je heel goed meedoen met de zaailes. Uiteraard kun je ook eenvoudig meedoen met een bestaande activiteit en daar die week extra aandacht voor vragen.

Aanmelden kan hier vanaf 9 maart 


Schooltuinen in de kennisbank

Bekijk alle bronnen