header themas

Auteur(s) Rutenfrans, Annerie
Organisatie Beleef en Weet - Adviesbureau voor duurzaamheidseducatie
Jaar 2019

Artikel uit: NVOX, 2019, november, pag. 466-467

Veel leerlingen hebben onvoldoende kennis over gezond eten en duurzame voedselproductie. Ze zijn vervreemd van de herkomst van hun voedsel en ongeveer 10% van de kinderen wereldwijd heeft overgewicht. Verwondering over natuurlijke voedselkringlopen en groeicycli van gewassen tijdens ervaringsgericht onderwijs in moestuinen brengt duurzame voedselproductie en gezond eten dichter bij leerlingen. Dit artikel is een voorbespreking van het boek: Beter weten over eten / Joke van der Aalsvoort, Marieke Coebergh van den Braak, Marijke Domis-Hoos en Clasien Lever-de Vries. – Utrecht : NVON, 2020. - 320 pag.

Pagina's 2
Taal
Doelgroepen Onderwijs, NME-werkers
Inhoud van NME biologieonderwijs, (groene) schoolomgeving/schoolpleinen, whole school approach (WSA)
Educatieve voorzieningen schooltuinen
Documenttype artikel
Uploaden document (openbaar) Download document
Externe link Website bezoeken