header themas

Auteur(s) Broekhoven, Annemarit van; Westermann, Margot
Jaar 2023
Uitgever KNNV Uitgeverij

Wat kunnen vogelsnavels, vleugels en zwermen ons leren over handig gereedschap, duurzame materialen en samenwerken? Wat heeft een ei met een pleister te maken, of een vogelnest met vloerverwarming? Hoe kunnen we net als vogels zuiniger omgaan met energie, leven zonder afval en onszelf beschermen tegen hitte, vocht en ziektemakers? En als we dan toch bezig zijn: hoe kan het toch  dat een flamingo nooit op zijn snufferd gaat?
In het boek ‘De bionische vogel’ laat de auteur lezers van 12 tot 120 zien dat het vogelrijk een onuitputtelijke inspiratiebron is om onze uitdagingen aan te vliegen en de wereld gezonder en mooier te maken. Het boek laat zien wat de leefregels van de natuur zijn en welke slimmigheden van vogels al vertaald zijn naar duurzame oplossingen voor de mensenwereld.|
Het boek gaat in vogelvlucht door biomimicry: een manier om duurzame oplossingen te vinden voor onze hedendaagse uitdagingen, met de natuur als inspiratiebron. Vogels hebben namelijk strategieën ontwikkeld om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken, waarbij ze een gezonde aarde achterlaten voor hun nageslacht.

Plaats van uitgave Zeist
Pagina's 191
Taal
Doelgroepen Basisonderwijs (PO), Kinderen
Inhoud van NME biomimicry, duurzaamheid (duurzame ontwikkeling), natuur
Pedagogiek/didactiek leerlijnen, ontdekkend leren
Documenttype boek
Externe link Website bezoeken